• Jeugdkamp Algmeen

  Het SvSSS jeugdkamp is een kamp wat jaarlijks wordt georganiseerd door voetbalclub SvSSS te Udenhout. Deelnemers van het kamp zijn jeugdleden van deze voetbalclub. Hieronder staan enkele belangrijke speerpunten van dit kamp. 

  Wat is het SvSSS jeugdkamp?
  Het jeugdkamp is een jaarlijks evenement dat georganiseerd door vrijwilligers van SvSSS. Gedurende een week op locatie worden diverse voetbalgerelateerde spelletjes gespeeld. Op vrijdagavond wordt het kamp feestelijk afgesloten met een prijsuitreiking en aansluitend een disco.

  Waar wordt het jeugdkamp georganiseerd?
  Het jeugdkamp wordt niet georganiseerd op het sportpark van SvSSS, maar op kampeerboerderijen in de provincie Noord-Brabant. In de afgelopen jaren is het jeugdkamp georganiseerd in: Eersel, Elsendorp, Ommel en Gemert.

  Voor wie is het jeugdkamp bedoeld?
  Het Jeugdkamp is bedoeld voor alle C-, D-, E-, F,- leden en voor de meisjes. Tijdens de kampweek worden de kinderen verdeeld in groepjes van 5 à 6 kinderen. Ieder groepje wordt tijdens de week begeleid door een begeleid(st)er. Alle kinderen krijgen dus ook persoonlijke aandacht. Jaarlijks gaan 50 tot 70 kinderen mee. Denkt u nog steeds dat u kind te jong is? Of wilt u meer informatie? U mag ons gerust even bellen, zodat wij al uw vragen kunnen beantwoorden. 
  Het zou jammer zijn als uw kind een prachtige kampweek mist.

  Veiligheid op het jeugdkamp
  Als je met zoveel kinderen en leiders op kamp  gaat is veiligheid een zeer belangrijk punt. Elk jaar wordt er dan ook veel aandacht besteed aan de veiligheid voor, tijdens, maar ook na het jeugdkamp. Zo wordt er elk jaar vooraf gekeken naar het ontruimingsplan van een kampeerboerderij. Daarop stellen wij ons rampenplan af. In ons rampenplan staat de taakverdeling tijdens een eventuele calamiteit. 

  Daarnaast wordt ook direct contact met het bestuur van SvSSS opgenomen, zodat deze ook op de hoogte zijn en eventueel direct persoonlijk contact met de ouders kunnen hebben. Naast het ontruimingsplan hebben we ook enkele leiders met een EHBO-opleiding. Wij hopen dat het niet nodig is, maar wij zijn er in ieder geval op voorbereid.

  Voor vragen over veiligheid rondom de kampweek kunt u altijd contact met ons opnemen.

  Kans op een tekenbeet
  Tijdens jeugdkamp zijn de kinderen en leiders bijna elke dag in het bos te vinden. Een behoorlijk grote kans dus om tekenbeet op te lopen. Een teek besmet met de ziekte van Lyme, komt steeds vaker voor. Op dit moment is ongeveer 50% van deze parasieten besmet met de ziekte van Lyme. 

  Daarom adviseren alle leiders van het jeugdkamp de kinderen altijd om een broek aan te doen met lange pijpen, een shirt met lange mouwen en dichte schoenen met sokken. Ook al proberen we zoveel mogelijk preventief te handelen, het is altijd mogelijk een teek op te lopen. Ook daar hebben we een plan voor opgesteld. Elke avond, vóór het douchen, controleren de leiders alle kinderen op teken. Mocht iemand er dan toch eentje hebben, dan wordt deze zorgvuldig verwijderd met een tekentang. Het verwijderen van de teek gaat onder pijn. De leiders houden bij wanneer, en waar de teek verwijderd is. Na de kampweek krijgt degene die een teek heeft gehad een formulier mee met de datum erop. Zo weten de kinderen en ouders altijd wat er aan de hand is, mochten er zich nog klachten voordoen na de kampweek.

  Voor meer informatie kunt u kijken op www.lymenet.nl

  Sssporty
  Vanaf 2009 heeft Jeugdkamp SvSSS een eigen mascotte! Zijn naam is Sssporty. Er is gekozen voor een beeldmerk, omdat wij denken dat de jeugd zich hiermee goed kan identificeren. Wij als jeugdkampleiders zijn er trots op.

  In de beginjaren is Sssporty niet zichtbaar genoeg geweest. Vanaf 2017 zal Sssporty meer zichtbaar zijn bij SvSSS en het jeugdkamp.

  E-mail: jeugdkamp@svsss.nl
  Website: www.jeugdkampsvsss.nl

rfwbs-slide